Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Η Konecranes χρησιμοποιεί κορυφαία τεχνολογία και εκπαιδευμένους ειδικούς προκειμένου να παρέχει μια σειρά συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες εξετάζουν σε βάθος το γερανό σας και τα εξαρτήματά του. Ορισμένες από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχουμε είναι οι εξής: Έλεγχος Μειωτήρων, Μαγνητικός Έλεγχος Συρματόσχοινων RopeQ™, Μελέτη Αξιοπιστίας Γερανού (Crane Reliability Study), Συλλογή Στοιχείων Γεωμετρίας CraneQ™, Συλλογή Στοιχείων Τροχιών Κύλισης RailQ™ και Εκπαίδευση Χειριστή.

consultation_services.jpg

Ο γερανός μας είναι σχεδόν 30 χρονών. Πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε για πόσο διάστημα θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα;

Η Μελέτη ΑξιοπιστίαςΓερανού (Crane Reliability Study) αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση του γερανού σας και παρέχει μια εκτίμηση για την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής του. Μια ομάδα εκπαιδευμένων ειδικών της Konecranes συγκεντρώνει πληροφορίες, πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο, παρέχει εξατομικευμένους υπολογισμούς και πραγματοποιεί μηχανολογική ανάλυση. Η πλήρης αναφορά και οι συμβουλές των ειδικών μας θα σας δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την επισκευή, τον εκσυγχρονισμό ή την αντικατάσταση του εξοπλισμού σας.

how_much_time_is_left.jpg

Ο οπτικός έλεγχος είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορώ να διαπιστώσω τι συμβαίνει στο εσωτερικό ενός συρματόσχοινου;

Τα συρματόσχοινα μπορεί να αποτελούνται από εκατοντάδες μεμονωμένα σύρματίδια. Κατά τον οπτικό έλεγχο, μπορεί κανείς να δει εάν υπάρχουν κομμένα συρματίδια στο εξωτερικό του συρματόσχοινου, αλλά δεν μπορεί να διαπιστώσει την κατάσταση του πυρήνα και των εσωτερικών συρματιδίων. Ο έλεγχος RopeQ συνδυάζει μεθόδους οπτικού και μαγνητικού ελέγχου για την αξιολόγηση του εξωτερικού των συρματόσχοινων, αλλά και των εσωτερικών συρμάτων, και του πυρήνα που δεν είναι άμεσα ορατά. Τα δεδομένα που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το συρματόσχοινο με ασφάλεια.

wire_rope.jpg

Έχω ακούσει ότι οι ρωγμές λόγω κόπωσης μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβη του μειωτήρα. Πώς μπορώ να αξιολογήσω την κατάσταση των γερανογεφυρών που διαθέτω;

Κατά τον έλεγχο των μειωτήρων, εξετάζουμε τα εσωτερικά εξαρτήματα που δεν αξιολογούνται κατά κανόνα κατά τον τακτικό έλεγχο. Ελέγχουμε οπτικά τους οδοντωτούς τροχούς, τα ρουλεμάν και τους άξονες χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο και κάνουμε ανάλυση του λαδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προτείνουμε την αποσυναρμολόγηση του μειωτήρα και τη μη καταστροφική αξιολόγηση των μεμονωμένων γραναζιών και των υπόλοιπων εσωτερικών εξαρτημάτων.

hoist_gears.jpg

Οι τροχοί του γερανού που διαθέτουμε έχουν φθαρεί υπερβολικά, με αποτέλεσμα να κολλάνε στις τροχιές κύλισης. Ποιες είναι οι επιλογές που έχουμε;

Οι τροχιές κύλισης μπορεί να μην είναι τόσο ευθείες όσο πιστεύετε. Κατά τη Συλλογή Στοιχείων τροχιών κύλισης RailQ™, χρησιμοποιούμε ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ για να σας προσφέρουμε αναλυτική εικόνα της ευθυγράμμισης και της κατάστασης των τροχιών κύλισης του γερανού σας. Μετρώντας την απόσταση, την ευθύτητα, την χωροθέτηση και την παραλληλότητα μεταξύ των τροχιών κύλισης, η μέθοδος RailQ σάς προσφέρει μια κατανοητή αναφορά με τρισδιάστατες εικόνες, οι οποίες αναπαριστούν τις προβληματικές περιοχές των τροχιών κύλισης. Οι μηχανικοί μας εξετάζουν τα δεδομένα και σας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευθυγράμμιση των τροχών, των κατευθυντήριων κυλίνδρων και των υπόλοιπων εξαρτημάτων, συνδυάστε τη μέθοδο RailQ με τη συλλογή στοιχείων γεωμετρίας CraneQ™.

wheel_wear.jpg

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια και τις δεξιότητες των υπαλλήλων μας που χειρίζονται γερανούς;

Σύμφωνα με μελέτες, πολύ συχνά, τα ατυχήματα που σχετίζονται με γερανούς οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα. Η εκπαίδευση χειριστών γερανών που παρέχουμε συμβάλλει στον περιορισμό των σφαλμάτων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που βοηθούν στην αποφυγή πιθανών τραυματισμών του προσωπικού λόγω ακατάλληλων χειρισμών. Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει είτε στις εγκαταστάσεις σας, είτε στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Konecranes.

crane_operators.jpg

Διαθέτουμε μεν ένα πρόγραμμα συντήρησης, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραβλέπουμε κάτι;

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά η ανάλυση κενών συμμόρφωσης αποτελεί μια ενδελεχή μελέτη των μεθόδων ελέγχου και των σχετικών εγγράφων, του προγράμματος προληπτικής συντήρησης, των διαδικασιών επισκευής και των κανονισμών ασφάλειας των χειριστών. Οι ειδικοί της Konecranes ελέγχουν τις εγκαταστάσεις σας, κρατάνε σημειώσεις και συνθέτουν τις πληροφορίες που συλλέγουν από τις συζητήσεις που κάνουν με τους εξουσιοδοτημένους χειριστές γερανών και το προσωπικό σας. Έπειτα, σας παρέχουμε μια σύνοψη των θεμάτων ασφάλειας που έχουμε εντοπίσει και ενδεχομένως χρήζουν άμεσης προσοχής, καθώς και μια τελική αναφορά για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

maintenance_program.jpg